GroenLinks pakt uit

ZAANSTAD (ESP) – In navolging van landelijk GroenLinks wil ook de Zaanse afdeling in de aanloop naar de verkiezingen meer publiciteit bewerkstelligen. De partij hoopt zo haar stempel te drukken op de politieke besluitvorming.

In tegenstelling tot de Zaanse fractie lukt het de Tweede-Kamerleden van GroenLinks om met grote regelmaat het nieuws te halen. Zo wist Tofik Dibi veel publiciteit te genereren via een lijsttrekkersverkiezing en haalde Ineke van Gent alle media toen ze sprak over de wijze waarop de partij wordt geleid. Kamerlid Bruno Braakhuis wist zelfs in de politiek-luwe zomerperiode volop redactionele aandacht te krijgen door te spreken over de opvolging van partijleider Jolande Sap. Volgens Romkje Mathkor, GroenLinks-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Zaanstad, moeten haar lokale partijgenoten een voorbeeld nemen aan dergelijke draadkracht.

Mathkor: ‘Het is erg knap dat landelijk GroenLinks zelfs in de komkommertijd steeds weer de aandacht weet te trekken. Andere partijen hebben daar veel meer moeite mee. Jammer genoeg straalt de daardoor toegenomen naamsbekendheid niet af op de gemeenteraadsfracties. Daarom gaan we nu het roer omgooien.’

De eerste stap van GroenLinks om meer media-attentie te krijgen is de organisatie van een openbare Zaanse lijsttrekkerverkiezing. Dat er pas in 2014 gemeenteraadsverkiezingen zijn is volgens Mathkor geen bezwaar. ‘Mocht blijken dat we er te vroeg bij zijn, dan organiseren we tegen die tijd gewoon nog een verkiezing. Voordeel daarvan is dat we dan twee keer in de krant komen.’ Andere campagne-activiteiten betreffen onder meer publieke debatten over de zittende fractievoorzitter en het bekendmaken van alle plus- en minpunten van leden op de kandidatenlijst. Mathkor: ‘Tranparantie staat voorop. We denken tevens over een act met een stekkerdoos, maar dat moet nog uitgewerkt worden. Jolande Sap heeft daar ook veel bekendheid mee gekregen.’

Dat GroenLinks ondanks alle publiciteit in de peilingen op verlies staat, zegt volgens Mathkor weinig. ‘Dat zijn dagkoersen. Het enige dat telt is de definitieve uitslag. We gaan er van uit dat GroenLinks de komende maanden steeds vaker in het brandpunt van de belangstelling komt, met alle gevolgen van dien. Ik heb dan ook volop vertrouwen in de toekomst.’

An Eriks Satirics Production

3 gedachten over “GroenLinks pakt uit”

  1. Gelukkig voor GL Zaanstad is er Erik Schaap die ze de nodige publiciteit wel wil geven. Een knap staaltje van transparantie was wel de discussie over nieuwe windturbines bij Nauerna. GL wethouder Robert Linnekamp wist tijdens dat debat niets van een collectieve regeling voor Zonenergie die in de regio werd opgezet. De komst van windturbines werd besloten en nog geen week later zette Linnekamp zijn handtekening onder… Juist de collectieve zonenergieregeling. Transparantie staat voorop, na het misleiden van de raad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *