Hemmes online

Ergens halverwege de Zaanstreek ligt een schiereiland. In de Zaan. Vlakbij de Zaanse Schans. Naast ’t Kalf. De Hemmes heet het, en het is een rommeltje. Al tientallen jaren. Komt omdat er gif in de grond zit. En omdat de fabriekseigenaren aan de andere kant van de Zaan eventuele ontwikkelingen ter plaatse met argusogen bekijken.

Gelukkig is er een groepje geestdriftige Zaankanters dat de impasse probeert te doorbreken. Ze hebben een geweldig plan gemaakt waarin de Zaanse historie in een modern jasje is gegoten. Heel veel zal ik er niet over verklappen, want dat kunnen ze zelf veel beter. Bijvoorbeeld via hun deze week gelanceerde, prachtige website: http://hemmesgroep.nl/.

Kijk en geniet!

1934  1934

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *