Sellmeijers sell-out

Laat ik eens een Zaans-politieke blog van iemand anders aanbevelen. Eric Sellmeijer is zijn naam. Ook bekend van het autobiografische boekje Ik weet niet waar ’t over gaat (maar ik ben er op tegen). Eric schrijft rechtse blogs. Daaruit blijkt vooral dat hij soms weet waar het over gaat. En dat hij meestal tegen is. Net als zijn grote roerganger overigens, Aart Molenaar van Democratisch Zaanstad (voorheen ZOG). Het raadslid dat soms weet waar de klok hangt. Maar zelden de klepel kan vinden. En altijd tegen is.

In zijn laatste blog brandde Eric (DZ, voorheen ToN) Roël Dissels af. Roël (voorheen NPS, PvdA, GroenLinks en zo nog wat) maakte namelijk een paar weken geleden zijn nieuwste partij bekend: Progressief Burgerbelang. Eric vindt PB, dat hij in zijn blog soms per ongeluk BP noemt, maar niks. Helaas vergat hij in zijn animositeit te vermelden dat Dissels in de raad kwam dankzij grote ziener Molenaar. Die hem ruim twee jaar geleden hoog op de DZ-kandidatenlijst zette. Vervolgens kregen Aart en Roël ruzie, waarna laatstgenoemde opstapte en zijn eigen mini-fractie begon. Het lijkt erg op de situatie van een jaar of zes geleden. Aart zette lichtgewicht Marco Mandjes op de DZ-kandidatenlijst. Waarna Marco met voorkeursstemmen in de raad kwam, ruzie kreeg met Aart en opstapte. Marco is sindsdien raadslid voor de VVD, de verzamelbak voor weggelopen politici.

Samenvattend: Eric (DZ), die van ToN kwam, neemt het op vóór Aart (DZ), die van ZOG kwam, en tégen Roël (PB), die eveneens van DZ kwam, terwijl hij ook wel niet blij zal zijn met Marco (VVD), die namelijk van DZ kwam. Als dat geen broederfittie is. Meer daarover een volgende keer, zodra ook Eric (DZ) en Aart (DZ) hun ruzie achter de rug hebben. U leest er tezijnertijd hier vast wel iets over.

Ik Weet Niet Waar 't Over Gaat

4 gedachten over “Sellmeijers sell-out”

   1. Even niet opgelet, Johannes. De tweede boot gaat pas in januari leeg.
    Overigens, durf je niet onder je eigen naam te posten?

 1. De tweede boot is per eind september helemaal leeg !
  Daar ik graag mijn werkzaamheden wil voortzetten post ik niet met eigen naam.
  Prettige dag goed insmeren het wordt lekker warm.
  En al ben ik het vaak niet met je eens Erik ik lees en geniet van je diverse stukjes.
  Heel knap dat je in deze geïndoctrineerde wereld toch je *(eigen??) mening hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *