VVD stelt campagne uit

DEN HAAG (ESP) – De VVD stelt haar verkiezingscampagne uit tot na 12 september. Volgens de liberalen biedt dat gezien de huidige politieke peilingen de grootste kans op electoraal succes.

De VVD wijst er op dat veel politici nu al druk aan het campagnevoeren zijn, met over het algemeen een daling van de kiezersgunst als resultaat. Fractievoorzitter Stef Blok: ‘Mark Rutte heeft zijn gezicht nog niet laten zien en desondanks blijven we de laatste weken stijgen in de peilingen. De enige keer dat dat doorbroken werd, was toen Privé deze week een vakantiefoto van de premier afdrukte. Juist toen zagen we een terugslag. Daarop hebben we besloten om onze campagne pas na de verkiezingen te starten. Mark blijft dus voorlopig uit de wind.’

Bang dat dit uitstel electorale gevolgen zal hebben is de partij niet. Blok: ‘De media focussen tegenwoordig vooral op misstappen. Dus hoe minder je in hun zicht komt, hoe kleiner de kans op een misser.’ Hij denkt niet dat de kiezers willen weten wat de VVD met hun stemmen gaat doen. ‘De praktijk leert dat hetgeen je voor de verkiezingen belooft na de verkiezingen toch niet wordt uitgevoerd. Dat kan simpelweg niet in een compromissenland als het onze. En zeker niet bij de VVD’, aldus Blok. ‘Onze campagne gaat dan ook van start op donderdag 13 september, daags na de Kamerverkiezingen. Die dag zullen we bekendmaken wat we hadden beloofd als we wel aan de campagne hadden meegedaan. Want transparantie blijft uiteraard voorop staan.’

Ook SP-leider Emile Roemer heeft tot nu toe niet deelgenomen aan verkiezingsactiviteiten. Of dit te maken heeft met de afspraak tussen VVD en SP om gelijk op te trekken en zo de andere partijen buitenspel te zetten is niet bekend. Roemer was niet bereikbaar voor commentaar.

An Eriks Satirics Production

2 gedachten over “VVD stelt campagne uit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *