Veenweide

Het was prachtig weer en dus had ik een kajak geleend om vervolgens  zes uur lang met een vriendin door de Zaanse veenweidegebieden te peddelen. Kan ik iedereen aanbevelen. Het was stil -gelukkig bijna geen racende motorbootjes- en het was prachtig in achtereenvolgens het Westzijderveld, het Guisveld en de Reef. Het enige waar ik na een tijdje behoefte aan had was een plek langs het water waar ze ijs en frisdrank verkochten. Ik kan me vergissen, maar afgezien van het winkelcentrum in Rooswijk (dat wel erg uit de route ligt) is er volgens mij nergens een friettent, terras of andere horecagelegenheid waar je even kunt aanmeren. Dat hoeft uiteraard niet midden in dat ongerepte veenweidegebied, maar zelfs varend door Westzaan (vroeger was er vlakbij de Overtoom en aan het water een snackbar) viel er niets te ontdekken. Gaatje in de markt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *