Staatsomroep NOS

Een van Geert Wilders’ rechtse hobby’s is klagen over de NOS. De ‘staatsomroep’ zou namelijk links zijn. Het is een klacht die radicaal-conservatief Nederland heeft zolang de NOS bestaat. Met de verkiezingen in zicht citeer ik hieronder een ingezonden brief in Elsevier’s Magazine van precies veertig jaar geleden. Toen al en nu nog steeds een rechts blad, maar dat terzijde. Sommige zaken veranderen niet, zoals blijkt uit de presentie in die brief van ene J. Nagel. Is dat niet toevallig die man van de huidige bejaardenpartij?

Het woord is aan C. Soethoudt uit Maastricht. Let vooral op de vele uitroeptekens:

“Waarom zegt men steeds: de NOS is partijdig, de NOS is links en waarom niet ronduit: de NOS is een marxistische mantelorganisatie? Hiervan getuigt weer het door ons betaalde programma ‘Stroming’ van woensdag 18 oktober jl. Misdadige elementen werden er uitvoerig aan het woord gelaten. Via de beeldbuis drong de Rode Jeugd de huiskamers binnen, om de vaders en moeders te vertellen, dat de door hen opgebouwde maatschappij niet is weggelegd voor hun kinderen. De Rode Jeugd wil er een hel van maken en de zg. rijke landen tot de bedelstaf brengen. Is hiertegen iets te ondernemen? Men make zich geen illusies! Deze a-sociale elementen hebben met hun uitdagend optreden het gezagsapparaat reeds gepeild, te licht bevonden en belachelijk gemaakt. Volgens bovengenoemde zegslieden weten zij zich gesteund door topfiguren in onze maatschappij. Men zij dus op zijn hoede! Gezagsdragers die begrip kunnen opbrengen voor deze criminele bende zijn dus op zijn minst verdacht. Het laatste woord in deze rubriek had een zekere J. Nagel. Deze zwamde wat over droge (=zonder bloed) en bloedige terreur! Ook hij kon begrip opbrengen voor de Rode Jeugd, het Bevrijdingsfront voor Palestina, de terreurorganisaties van Ambonezen en Surinamers. Zij hebben nl., beweerde hij, een ideaal voor ogen!”  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *