Andersom denken

Het was een kort berichtje in de krant van gisteren. “De Stichting Andersom Denken organiseert zaterdag een benefiet bij de Westzaanse korfbalvereniging Roda ter bevordering van de integratie van mensen met een handicap. Politicus Hero Brinkman zal aanwezig zijn.”

De boodschap zette me aan het denken. Wat was Andersom Denken? Wat moest Roda met een racist? En wil iemand die tegen de integratie van Marokkanen (“In de knieën schieten”) en moslims is (“Geen hoofddoekjes in het openbaar vervoer”) wel gehandicapten geïntegreerd zien? Of moet ik andersom denken en gaat de stichting een manmoedige poging doen om Hero (toch een ietwat gehandicapte would-bepoliticus) te integreren binnen de zedelijk denkende samenleving?

De website van Roda geeft geen uitsluitsel. En die van Andersom Denken roept alleen maar nieuwe vragen op. Wat te denken van de daar steeds herhaalde, bijna activistische zin: “Samen Sporten – Iedereen is gelijk“? ‘Respect voor elkaar’, staat er ook nog. En ‘iedereen telt mee in onze maatschappij’. En wat van de aankondiging dat er in april 2012 -toch al een klein half jaar geleden- allemaal activiteiten gaan plaatsvinden? Over Hero is op de website geen woord te vinden. Wel over de beoogd voorzitter: Angelique Starreveld. “Campagneteam PVDA Zaanstreek“, aldus haar Twitter-account. Het is dezelfde Angelique die vorig jaar in actie kwam voor dat door Brinkman en Wilders vervloekte islamitische Turkije

Wat gebeurt hier? Volgens mij wordt Brinkman in de val gelokt door een anti-racistische actiegroep die hem zaterdag bij z’n nekvel pakt en in De Reef kiepert. Of maak ik me nu schuldig aan een gevalletje andersom denken? 

2 gedachten over “Andersom denken”

  1. Verstuurd vanaf mijn iPhone

    Op 21 aug. 2012 om 08:16 heeft “Eriks Gaap” <comment-reply@wordpress.com> het volgende geschreven:

    Erik Schaap posted: “Het was een kort berichtje in de krant van gisteren. “De Stichting Andersom Denken organiseert zaterdag een benefiet bij de Westzaanse korfbalvereniging Roda ter bevordering van de integratie van mensen met een handicap. Politicus Hero Brinkman zal aanwez”

  2. Als klapper op de vuurpijl is dit evenement gisteren afgeblazen wegens slechte weersomstandigheden en lage opkomst. Volgens de organisatie gaat het ‘Andersom Denken’ in de herhaling. Het zal mij benieuwen of die griezel van een Hero Brinkman dan ook nog van de partij zal zijn, want de verkiezingen zijn al op 12 september en daarna valt er niks meer te halen in Westzaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *