Zaanstad = culturele woestenij

Dat het in Zaanstad op cultureel gebied armoe troef is mag geen verrassing heten. Het is voor de gemeente alleen zo vervelend dat die culturele woestenij steeds weer wordt benadrukt door betrouwbare, externe bronnen. Nu weer de Volkskrant en bureau Berenschot, die de kunst- en cultuurbezuinigingen van de 25 grootste Nederlandse gemeenten hebben vergeleken. Zaanstad blijkt daarbij qua subsidiebestedingen op de twintigste plaats te staan. Ter vergelijking: Zaanstad is de zestiende grootste stad van het land.

Kijk je naar de lokale bezuinigingsdrift dan valt op dat slechts zes gemeenten tussen 2009 en 2013 meer op cultuur bezuinigden dan Zaanstad. Maar liefst tien procent ging er in Zaanstad af gedurende die jaren. Samengevat: we gaven al niet veel aan cultuur en we bezuinigen daar ook nog eens bovengemiddeld op.

Best knap van cultuurwethouder Leny Vissers (ZOG). En dat nog wel door de aanvoerster van een partij die in het verkiezingsprogramma zo gul uitdeelde aan de Zaanse culturele sector.

   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *