SGP: geen zondagseks

ZWARTBROEK (ESP) – Volgens SGP-leider K. van der Staaij is er op zondag maar een hele kleine kans dat een vrouw zwanger raakt. Maar ook als dat wel gebeurt, is hij tegenstander van abortus.

In de RTL4-middageditie van Wat kiest Nederland antwoordde Van der Staaij op een vraag over de Amerikaanse senaatskandidaat Godd Akin, die beweerde dat een vrouw op zondag niet zwanger kan worden. Van der Staaij wees erop dat de kans op een zondagse zwangerschap ‘weliswaar heel klein’ is, maar dat de problemen dan immens zijn. Toch is de SGP tegen abortus na seks op zondag.

Frits Wester vroeg Van der Staaij of hij net als Akin gelooft in een mechanisme dat bij vrouwen op zondag in werking treedt, waardoor ze niet zwanger kunnen raken. Daarop antwoordde Van der Staaij: ‘Het is een feit dat dat [zwanger worden] niet vaak gebeurt, maar dat neemt niet weg dat het wel kán gebeuren.’ Volgens de SGP’er voorkomt God bijna altijd zwangerschappen op de Dag des Heeren, simpelweg omdat dat een rustdag is. Van der Staaij: ‘Dat geldt ook voor zaad- en eicellen. Als God zegt “rust” bedoelt Hij ook “rust”. De weinige cellen die dit zondagse gebod negeren weten hoe het afloopt: de hel is hun deel. Eigen schuld, dikke buik. En daarbij past geen abortus.’

An Erics Satirics Production

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *