Trots?

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Trots op Zaanstad op haar website verkondigde mee te gaan doen aan de Tweede-Kamerverkiezingn. Niet zelf natuurlijk, dat kunnen Joke Havik en Henk Stevens helemaal niet. De landelijke Trotskisten zouden een gooi doen naar eeuwige roem. Zonder Rita Verdonk weliswaar, want die verliet het zinkende schip, maar met een nieuwe  lijsttrekker. 

Het kwam er niet van. Trots viel uiteen, omdat PVV-vluchteling Hero Brinkman een nieuwe club oprichtte. Die onmiddellijk fuseerde met Trots en onder de naam Democratisch Politiek Keerpunt allerlei Trots-afdelingen leegvrat. Joke en Henk bleven hun principes echter trouw: zij wilden niet met Hero in zee.

Deze week vond ik de kandidatenlijsten van de politieke partijen in mijn brievenbus. Mijn oog viel op de 38-ste plek van de DPK-lijst, waarop J.J. Havik uit Zaanstad prijkt. De Zaanse fractievoorzitter van Trots was dus toch wat minder beginselvast dan ze eerder deed voorkomen. Laten we het er op houden dat ze geheel in de geest van Rita ‘ik was nooit PSP-lid’ Verdonk operereert…

Enfin, speciaal voor Joke: het liedje Proud hawk. Jammer overigens voor haar dat het na 12 september alweer is afgelopen met Hero.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *