Mensenrechten

Kijk nou toch eens wat aardig. Speciaal voor het college van Zaanstad: een ‘inspiratiebijeenkomst’ over mensenrechten op lokaal niveau. Georganiseerd door Amnesty International, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de gemeente Utrecht. Noteert u even in uw agenda? 8 oktober, van 1 tot 3. U kunt zich aanmelden via vngi-events@vng.nl. Er komen daar hele leuke vragen aan de orde. Zoals ‘Hoe ver reikt de zorgplicht van gemeenten voor kwetsbare groepen, zoals kinderen en asielzoekers? En hoe verhoudt het belang van openbare orde en veiligheid zich met mensenrechten?’  

Echt iets voor Zaanstad dus. Want u krijgt in Utrecht volop de gelegenheid om vragen te stellen. Over hoe je moet omgaan met de bewoners van bajesboten bijvoorbeeld. Hoe je nee moet zeggen tegen justitieambtenaren die de mensenrechten schenden. En of je beloftes over een fatsoenlijke behandeling mag breken in ruil voor extra liggeld. Gezellig toch?

Het is de tweede bijeenkomst. Die van vorig jaar heeft u helaas gemist, zoals bleek uit uw stellingname in 2012 over de gevangenisboten in de Achtersluispolder. Enfin, 8 oktober biedt u de mogelijkheid om het een tikje goed te maken. Met een beetje geluk kunt u nog net uw standpunten bijstellen voordat de laatste boot definitief ontruimd is. Want volgens Johannes den Doper, die eerder ook al wist dat de drijvende gevangenissen eerder dan gepland zouden worden leeggehaald, duurt het wellicht nog wat langer voor u bent verlost van de Zaanse Schande.

Veel plezier, daar in de stad van Aleid Wolfsen.

 

1 gedachte over “Mensenrechten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *