Maarten van Roozendaal

Citaatje uit Vrij Nederland. Voor de Mona Keijzers en Diederik Samsoms van deze wereld, die Jan Smit tijdens hun verkiezingscampagne opvoerden als de hoogste vaderlandse kunst. Aan het woord is de onvolprezen Maarten van Roozendaal:

“Jan Smit wordt ons als lichtend voorbeeld van cultureel ondernemerschap voorgehouden. Met alle respect: Jan Smit is een hele goede kermisartiest, maar wat hij zingt is niet om aan te horen. Je kunt hem onmogelijk een goede zanger noemen. Dat is vermaak, geen kunst. Hij is een ongelofelijk rechtse bal -dat past goed in deze tijd- die op zijn publiek schijt, dat ziet hij alleen maar als geldmachine. En dan heeft hij ook nog met Nick en Simon zijn eigen publieke zender, de TROS.”

Mooie analyse.

1 gedachte over “Maarten van Roozendaal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *