Hypnoseshow

Omdat het bij SBS6 altijd nog onnozeler en platter kan, begint de commerciële zender op 13 oktober met een ‘hypnoseshow’. De presentatie is in handen van vader en zoon Brandsteder. De eerste had ooit iets -de ietwat onsmakelijke details bespaar ik u- met Patty Brard en dus mag ook die onder hypnose. “Zanger Jan Keizer zou ook tot een van de deelnemers behoren”, kreupelzint het Noordhollands Dagblad zich door een interview met Ron Brandsteder. Die op zijn beurt vervolgt met de constatering: “Er zitten verder hele goede namen bij.” Verder wel, dus.
Nog een citaat van mister Doublespeak: het is niet de bedoeling om de gehypnotiseerden ‘voor gek te zetten of af te zeiken. Ik heb daar een enorme hekel aan’. Laatste alinea van het artikel: “Er komt een BN’er in voor, die dolgraag een keer met dolfijnen wilde zwemmen. We zijn daar op ingegaan en hebben het zwembad volgegooid met opblaaskrokodillen. De man dacht écht dat hij met dolfijnen zwom.” U begrijpt, hier is absoluut geen sprake van ‘voor gek zetten’. Het programma is uiterst integer gemaakt, met gasten van grote importantie en een enorme diepgang.
Wat me verbaast bij zenders als SBS6 (‘Sterren springen’) is dat er mensen van boven de 12 jaar willen kijken naar dergelijk zwakzinnig vermaak. Wat me ook verbaast is dat er min of meer bekende BN’ers zijn die zich hiervoor willen lenen. (Voor Patty Brard maak ik een uitzondering; die is na haar val van de duikplank definitief ontoerekeningsvatbaar.)

De hypnose slaat aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *