PVV-Kamervragen over Haren

Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de straatterreur in Haren.

1.) Bent u bekend met de straattereur door grote groepen blanke jongeren in de gemeente Haren op 21 september 2012?

2.) Bent u bereid, op aangeven van de PVV, alles op alles te zetten om het tuig dat verantwoordelijk is voor deze straatterreur zo snel mogelijk de wijk uit te zetten (o.a. op basis van wetten Victor en Victoria)? Zo neen, waarom niet?

3.) Wanneer zult u nu eindelijk de aanbeveling (maximaal korten op uitkeringen bij structurele overlast) uit het VROM-rapport over woonoverlast (2010) omzetten in beleid en daar waar mogelijk daders (en eventueel ouders) ook pakken in hun portemonnee?

4.) Wat is volgens u de reden dat autochtone Nederlanders oververtegenwoordigd zijn als het gaat om het gooien met hekken, stenen en flessen en het in brand steken van auto’s in Haren en wat gaat u hiertegen doen?

5.) Hoe komt het dat er bij deze rellen geen Turken of Marokkanen vertegenwoordigd waren? 

6.) Deelt u de visie van de PVV dat, bij het uitblijven van een oplossing van het probleem van straatterreur, de voor dit afschuwelijke rechtse beleid verantwoordelijke VVD-burgemeester zijn conclusies moet trekken en dient op te stappen? Zo neen, waarom niet?

3 gedachten over “PVV-Kamervragen over Haren”

  1. Je heb de toon van de geijkte kamervragen van de PVV bij bepaalde gebeurtenissen, bij ‘bepaalde bevolkingsgroepen’ goed gevat. Mooi! T was idd wat ‘stil aan de overkant’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *