Haren/Alkmaar/Amsterdam/etc…

De Facebook-feestjes rukken op. Het zal de komende weken ongetwijfeld niet meer zo rampzalig verlopen als in de gemeente Haren, maar dat maakt de bezorgdheid van de lokale autoriteiten niet minder.
Helemaal nieuw is het partyfenomeen met ongenode gasten natuurlijk niet. In Troje hadden ze er al last van. Elke middelbare school die wel eens een feest organiseert kent de risico’s van ongewenste visite, al dan niet met joints en sterke drank in de rugzak.
Mij staat nog een feestje bij uit de tijd dat ik als leerling-verpleegkundige actief was in het Zaandamse Juliana- en Johannesziekenhuis. Beide ziekenhuizen, inmiddels opgegaan in wat nu het Zaans Medisch Centrum heet, hadden een zusterflat. Met barruimte. Een paar keer per maand -we hebben het over de beruchte periode 1982-’86 van de vorige eeuw- was het dan ook bal. Een dj, veel gratis drank en grote aantallen (leerling-)verpleegsters maakten dat er nog wel eens ongeïnviteerde mannelijke gasten opdoken. Wee verpleegkundige Gerard, die zijn verjaardag vierde en zich plotseling belaagd wist door een groot aantal jongens die niet alleen joegen op de alcohol en de meisjes, maar ook de verbouwing van het zusterhuis (‘hunkerbunker’, in de volksmond) ter hand namen. Met brandslangen werden de gangen onder water gezet. Het ligbad op de eerste verdieping werd losgekoppeld en vanaf het balkon de tuin ingekieperd. En zo ging er nog het een en ander aan gort. Het was, al met al, Haren-light. Het gezellige partijtje kostte de jarige, die wanhopig zijn bed indook en daar met het kussen op z’n hoofd de slooppartij probeerde te negeren, bijna zijn baan. En het ziekenhuis een paar duizend gulden voor de herstelwerkzaamheden.
Project X is van alle tijden. Facebook is nieuw. Vandaar ook de schaalvergroting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *