De Kade

Wethouder Vissers mocht ‘niet lekken‘ over poppodium De Kade. Aldus wethouder Vissers afgelopen donderdag tegen de gemeenteraad. Waarom geloof ik daar nou helemaal niets van? Nou, bijvoorbeeld omdat hetgeen de gemeenteraad uit de krant mocht vernemen -De Kade en FluXus fuseren, directeur Michiel Stavast vertrekt, een deel van het overige personeel trekt in bij FluXus- op zondag 2 september al aan mij werd verteld (handig zo’n agenda waarin je dergelijke gegevens kunt terugvinden). In FluXus, waar ik die middag te gast was. En in alle openheid. Zo open dat Dagblad Zaanstreek twee weken geleden ook op de hoogte was van alle ins en outs. 

Ik kan me overigens wel voorstellen dat FluXus en De Kade er niet zo’n behoefte aan hadden om Lenie Vissers tot in detail op de hoogte te houden. Een cultuurwethouder die haar best doet om zowel De Kade als FluXus om zeep te helpen geef je niet het gewenste vertrouwen. Maar volgens mij was er voor Vissers geen enkele reden om, als direct verantwoordelijke, te zwijgen tegen de raad over hetgeen ze wel wist, ‘omdat haar gevraagd is niets te zeggen over de besprekingen’. Dat lijkt me een politieke zonde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *