De 87 dagen van Pim

Prachtige uitzending over het eerste en laatste kabinet waarin de LPF zitting nam. Afgelopen zondag op tv en nu nog op Uitzending Gemist. Het is vandaag precies tien jaar geleden dat dit eerste kabinet-Balkenende uit elkaar spatte. Een decennium na dato zijn de hoofdrolspelers (mensen als Herman Heinsbroek, Eduard Bonhoff en Harry Wijnschenk) niet te beroerd om flink na te trappen richting hun eigen partijgenoten. Het tekent eens te meer de blamage om het landsbestuur toe te kennen aan dit soort gepeupel. 87 dagen hielden ze het vol met de vermeende vrienden van de VVD en het CDA (ook Johan Remkes en Hans Hoogervorst delen in de uitzending wat steken uit), toen was het definitief voorbij.

Kijkend naar de verwikkelingen doemden gedachten op aan dat andere eerste kabinet, van Mark Rutte. Ook hier nodigden CDA en VVD een rechtse nieuwkomer uit -de PVV- en ook hier werd het een drama. Het kabinet viel, zij het dit keer iets later dan met de LPF. De PVV bleek eveneens vol querulanten en criminelen te zitten. En ook de PVV-teleurgestelden bleken niet vies van een potje natrappen richting hun oude maatjes. Niets nieuws onder de zon dus.

Hopelijk maakt de AVRO over een paar jaar net zo’n vermakelijke uitzending over het kabinet-Rutte 1 als over het kabinet-Balkenende 1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *