Peter Kee – Binnenhofkoning

Gisteren een oud-Zaankanter in deze blog, vandaag weer een.

Zaankanters hebben vaak korte achternamen. Zo ook Peter Kee (1962), de mannetjesmaker van Pauw & Witteman. Kee is geboren in Zaandam, ging daar naar de Ooyevaarsschool en het Pascal College en week toen langzamerhand uit naar de hoofdstad. Daar is hij nu nog steeds actief. Hij haalt namelijk gasten binnen voor Pauw & Witteman, Neerlands gewichtigste politieke podium op tv. Het leverde redacteur Kee de bijnaam ‘koning van het Binnenhof’ op, wat hij overigens niet erg waardeert.

Peter Kee scheidde dit weekend een boekje af waarin hij een blik achter de schermen vrijgeeft over de gasten bij en werkwijze van P&W. Het briefje van Bleker, Over intriges op het Binnenhof, politici, spindoctors en Pauw & Witteman heet het. Het staat vol met anekdotes. Geinig en af en toe onthullend. Henk Bleker himself was zo onnozel om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen, zijn laatste daad als staatssecretaris. 

Waar blijft het interview van Dagblad Zaanstreek met Kee? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *