Gezellig kickboksen

Misschien is het allemaal begonnen in 1985, toen André Brilleman werd teruggevonden. Brilleman was achtereenvolgens wereldkampioen kickboksen, lijfwacht van drugsdealer Klaas Bruinsma en aangetroffen in een vat met cement.

Sinds 1985 zijn er tal van kickboksers en freefighters dood teruggevonden, meestal als gevolg van onmin in het criminele circuit. En anders waren er wel vechtersbazen als Badr Hari, die hun handen niet konden thuishouden. Of het publiek bij een vechtgala ging uit z’n dak, met -zoals zondag in Zijtaart- een dode en zwaargewonde als resultaat.

Sporten waarbij het de bedoeling is om een ander het licht uit de ogen te schoppen of te slaan zijn mijns inziens geen sporten. Een deel van het publiek dat de vechtgala’s bezoekt is zwaar crimineel, zo bleek uit onderzoek. Geen wonder dat de gemeente Amsterdam besloot om de gala’s niet langer toe te staan. Vreemd genoeg zijn ze in de Zaanstreek nog wel welkom. Zie hier bijvoorbeeld.

Het lijkt me verstandig om het Amsterdamse verbod uit te spreiden over de rest van Nederland. Of, omdat de gezondheidszorg wel erg wordt belast door al die kapotgeslagen, lens getrapte en doodgeschoten freefighters, de zorgpremie voor deze slaliefhebbers dermate hoog te maken dat de rest van de samenleving er geen last van heeft.

1 gedachte over “Gezellig kickboksen”

  1. als vriend van andre brilleman wil ik wel duidelijk maken dat vroeger hadden de jongens maar een keuze en dat was vaak als portier of als bodyguard voor een criminele organisatie gewoon omdat het prijzen geld een lachertje een wereld titel leverde als je mazzel had 2000 euro op vergeleken met nu in de K1 of MMA er is veel geld te verdienen als je een topper bent hoef je nu niet meer als portier of semi crimineel te werken want de contracten zijn voldoende om voor een vechter een hele mooie toekost te hebben maar je moet er echt voor kiezen om niet met de foute kliek om te gaan en daar zijn heleboel vechters nog steeds niet van doordrongen je kiest voor goed of slecht en daar is geen middenweg in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *