Abe van den Ban en zo

Zaanstad is hot. Alleen al vrijdag kwam het Zaanse element drie keer aan bod in de Volkskrant. Het tweedelige Geschiedenis van de Zaanstreek werd genoemd als leestip over de regionale historie. De in Zaandam wonende actrice Monic Hendrickx, die triomfen viert in onder meer Penoza en te zien is in de film Het Bombardement, mocht bijna twee pagina’s lang over haar leven vertellen. En de Zaanse oud-voetballer Abe van den Ban, ‘die begon als semiprof bij ZFC uit Westzaan’, kreeg eveneens een complete pagina. (Profvoetbal in Westzaan? ZFC uit Westzaan? Het waren voor mij nieuwe ontdekkingen…). Abe was eergisteren het middelpunt van een potje voetbalnostalgie in het Haarlemstadion.

Monic Hendrickx werd kort geleden ook al uitgebreid geïnterviewd door Vrij Nederland. En in het Haarlems Dagblad kwam ik afgelopen week een verslag tegen van een uit de hand gelopen voetbal-afterparty in Haarlem, waarbij een A1-speelster van het Zaandamse RCZ eerst racistisch werd uitgescholden en daarna zodanig mishandeld dat ze naar het ziekenhuis kon. Alleen dat laatste Zaansde aspect in een buitenregionaal blad was jammer. Maar verder: ga zo door! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *