Provincie maakt uitzondering voor Hemmes

De provincie Noord-Holland heeft een tamelijk onverwachte en rigoureuze bouwstop afgekondigd voor windmolens. Gedeputeerde Staten vinden de provincie op dit gebied vol; extra molens zouden het landschap huns inziens onaanvaardbaar aantasten.

Uiteraard leidde deze stopactie tot protesten en bezwaren. Een groot aantal organisaties en gemeenten stuurde zienswijzen naar de provincie. Maar alle protesten strandden; de provincie bleef bij haar eerdere besluit. Met één uitzondering: de Zaanse Hemmesgroep, zo werd afgelopen week bekend, mag doorgaan met haar plannen. De provincie honoreerde die ene ingediende zienswijze en besloot om het ontwerpbesluit aan te passen. Windmolens-oude-stijl mogen voortaan weer worden gebouwd. En dat is precies wat de Hemmesgroep wil: een handjevol oud ogende molens laten bouwen op het schiereiland bij het Kalf.

Een felicitatie is op z’n plaats.

Hemmes

 

1 gedachte over “Provincie maakt uitzondering voor Hemmes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *