Over goede en slechte scholen

Pijnlijk voor Pascal Zuid. Op de jaarlijkse scholenlijst van de Volkskrant (voorheen van Trouw) staat deze Zaandamse vmbo-instelling (afdeling kader) stijf onderaan, met als rapportcijfer een 4,0. Slechtere vmbo’s zijn er in Nederland niet of nauwelijks te vinden, aldus de onderwijsexperts van de Volkskrant.  Het Compas vmbo op de Povincialeweg doet het ook al niet best, met een 5,0. Compaen vmbo (kader) krijgt eveneens een 5,0, net als het Saenredam (basis) en het TRIAS (kader).

Het Zaanlands Lyceum ontvangt een 8,0 voor de havo en een 8,5 voor het vwo (evenveel als het Pascal-vwo en het Michaël-havo). Dat is wel eens minder geweest. De mooiste cijfers zijn echter weggelegd voor het Bertrand Russell (VWO, 9,0) en de twee andere vmbo-afdelingen van het TRIAS, die resepectievelijk een 9,0 en een 9,5 krijgen.

Die twee laatste cijfers nemen echter niet de indruk weg dat het Zaanse vmbo er gemiddeld genomen matig tot slecht voorstaat, terwijl het met de lokale havo’s en vwo’s goed tot zeer goed gaat. Werk aan de winkel dus voor de vmbo-instellingen, waar zo’n 60% van de Zaanse leerlingen in het middelbaar onderwijs heengaat.       

5 gedachten over “Over goede en slechte scholen”

  1. pascal zuid is echt geen slechte school hoor echt discriminatie dit alleen maar omdat er vet veel buitelanders op zitten ;$ Da fuq ??

  2. Hallo, ik ben moeder Perihan een moeder van drie kinderen . Ik las dat,( Vmbo )ers in Zaanstreek slechte school . Ik kom uit Zuid Holland en ze zit nu in de teweede van theriotisch weg van de Vmbo school. Want ze wil doorstromen naar Havo. Welke school is goed, graag uw reactie

    Met vriendelijke groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *