De (on)bereikbaarheid van Zaanstad

Gistermiddag geprobeerd het gemeentehuis van Zaanstad te bellen. Na het intoetsen van 14075 eerst geluisterd naar een damesstem die vertelde dat het gesprek op band kon worden opgenomen. Vervolgens een damesstem (dezelfde?) die zes opties opsomde waaruit kon worden gekozen. Daarna verdween ik een tijdje in de wacht, tot een nieuwe dame vroeg wie ik wilde spreken, waar ik van was en wat het gespreksonderwerp behelsde. Vervolgens deed ze een poging om me door te verbinden. Licht gestresst deelde ze me daarna mee dat haar telefoon gek deed en dat ze niet wist of het doorverbinden ging lukken. Na een seconde of wat had ik haar terug aan de lijn. Ook haar collega’s konden opeens geen verbinding meer maken, vertelde ze. En of ik een paar minuten later een nieuwe belpoging wilde wagen.
Braaf als ik ben deed ik dat. Om tot de ontdekking te komen dat het gemeentehuis van Zaanstad volslagen onbereikbaar was. De lijn was afwisselend dood of er klonk een in-gesprektoon. en groot deel van de verdere middag bleef het stadhuis telefonisch afgesloten van de buitenwereld.
Dit laatste was uiteraard een ongelukje. Maar wie contact probeert te zoeken met de Zaanstedelijke ambtenaren en politici moet wel erg volhoudend zijn. Wie elk raadslid en elke wethouder wil bereiken kan niet volstaan met de vraag om brieven in hun postvak te leggen. Die werkwijze is afgeschaft. Eén brief op een leestafel is wel voldoende voor alle volksvertegenwoordigers, hebben de hooggeplaatsten vorig jaar besloten. Wie de gemeente belt, moet zich eerst door een uitgebreid keuzemenu werken. De ambtenaren kun je niet zomaar opzoeken; ze worden afgeschermd door bewakers en gesloten deuren. En wie via www.zaanstad.nl probeert gegevens te vergaren loopt vaak snel vast in het totaal ondoorgrondelijke zoeksysteem.
Wel fijn overigens dat de mensen in het gemeentehuis ongestoord kunnen werken.
telephone_lady_ad_opt

1 gedachte over “De (on)bereikbaarheid van Zaanstad”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *