Zaanstad failliet

Zondag, citatendag.

We beginnen met de allereerste regels van een twee pagina’s lang artikel uit de Volkskrant van gisteren:

“Lichtpuntjes zijn er ook dit jaar wel te vinden, maar deze Kerst lijkt voor de Zaanstreek niet de vrolijkste uit de historie te worden. Terwijl de regionale voetbaltrots AZ onder in de middenmoot naar de vorm van vroeger zoekt, neemt de streek op een heel ander lijstje wel een prominente plek in: dat van gebieden die het zwaarst door de economische crisis zijn getroffen.”

We maken een sprongetje:

“Ook Zaanstad staat in de toptien van de meest getroffen steden. De Zaanstreek heeft de pech sterk te zijn in sectoren waar de crisis heeft huisgehouden, zoals de bouw, de industrie en de zakelijke dienstverlening.”

Somber nieuws. En er is nog meer:

“Dat effect [maakwerk dat naar het buitenland verdween, E.S.] is, behalve in de Zaanstreek, vooral te zien in de periferie van Nederland, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de faillissementen.”

Maar er is hoop:

“In Zaanstad daalt het aantal faillissementen alweer na de piek van vorig jaa en stijgt de werkgelegenheid zelfs.”

Nu AZ nog. Vrolijke Kerstdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *