Het vertrek van een korpschef

Het gebeurt vooralsnog in alle stilte, maar het vertrek van Gerard Huijser van Reenen is wat mij betreft wel een lang interview waard. De korpschef van de politie Zaanstreek-Waterland nam gisteren officieel afscheid van zijn achthonderd medewerkers. De vorming van de Nationale Politie, per 1 januari aanstaande, betekent het einde van Gerards carrière bij de regionale politie. Er was een paar jaar geleden wat gedoe rond zijn declaratiegedrag en bonusinningen, maar daarnmee zijn de opvallendste smetjes op zijn loopbaan wel genoemd.

Waar de politie Zaanstreek-Waterland in het verleden soms kwalijk in het nieuws kwam vanwege bijvoorbeeld de Zaanse verhoormethode is het tijdens Gerards 12,5 jarig bewind relatief rustig gebleven. En, niet te vergeten, de bescheiden politieregio -een van kleinste in het land- staat al geruime tijd bekend als een van de veiligste in Nederland. Dat is uiteraard niet allemaal toe te schrijven aan deze korpschef, maar een stevig stempel heeft hij wel weten te zetten.

Ik heb begrepen dat er voor Gerard nog geen nieuwe functie is gevonden binnen de Nationale Politie. De omvorming en schaalvergroting gaat met horten en stoten, en daar lijkt Gerard mede de dupe van te zijn. Toch jammer dat er met zo’n bekwame manager zo wordt omgesprongen.  Misschien lezen we in dat lange vraaggesprek nog hoe hij daar zelf tegenaan kijkt.

Gerard_Huijser_van_Reenen

2 gedachten over “Het vertrek van een korpschef”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *