Fabriek steeds populairder

Goed nieuws in deze cultureel barre tijden, waarin onder meer De Kade-restanten definitief worden platgewalst door het Zaanstedelijk college van B&W. Halverwege december 2012 hadden al bijna 30.000 bezoekers een film bekeken in De Fabriek, hét filmtheater van de Zaanstreek. Volgens mij is dat een absoluut record. Directeur Parwin Mirrahimy kon de blijde tijding doen tijdens een medewerkersbijeenkomst in het filmhuis. Ik mocht er bij zijn omdat mijn vriendin daar vrijwilligster is, net als tientallen andere enthousiastelingen. Als kadootje kregen allen de gloednieuwe Vlaamse film The broken circle breakdown te zien.

Laat ik een beetje reclame maken voor de cultuur, net als gisteren. Voor De Fabriek dit keer, het leuke filmhuis aan de Zaan dat zeker niet moet verhuizen naar een eventueel verzamelgebouw nabij het nieuwe gemeentehuis. En voor die geweldige Belgische tranentrekker. Wie die rolprent kan uitkijken zonder zout vocht over de wangen te hebben laten lopen heeft een nieuwe bril nodig.

Wat een beauty. Vanaf februari waarschijnlijk te zien. In De Fabriek. En is de zaal tegen die tijd uitverkocht, zoals de afgelopen weken regelmatig het geval was bij Jagten, dan is er vast nog wel een plekje in de belendende zaal.

Op naar de 35.000 bezoekers.

2 gedachten over “Fabriek steeds populairder”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *