Marcial Hernandez kopt, trapt en bidt (net hoe het uitkomt)

Het Bertrand Russellcollege in Krommenie als opleidingsinstituut voor fundamentalisten, wie had dat gedacht? De onderwijsinstelling die een paar weken geleden zo’n fantastisch rapportcijfer kreeg was, zo blijkt me nu, in werkelijkheid een kweekschool voor haatdragende mensen. Hoe dat zo? Nou, de Volkskrant publiceerde afgelopen weekend een interview waaruit bleek dat zowel Fleur Agema als Martin Bosma en Marcial Hernandez leerling waren op het Bertrand Russell. Die drie Zaankanters stroomden via wat omwegen door naar de Tweede Kamer, waar ze Geert Wilders terzijde stonden (de eerste twee doen dat nog steeds) bij diens strijd tegen de drie i’s:  islam, immigratie en internationaal socialisme.

Hernandez stapte niet zo lang geleden op bij de PVV, net als vele anderen voor hem (de volgende in het rijtje is waarschijnlijk fraudeur Roland van Vliet) en publiceerde vervolgens, om zijn haatgevoelens te cultiveren, een boekje over Wilders met als ondertitel Van messias tot klaploper. De man die al na twee maanden Kamerlidmaatschap ongunstig in het nieuws kwam omdat hij een ambtenaar een kopstoot gaf, waarna hij in de cel verdween, is tegenwoordig aanhanger van een andere fundamentalistische beweging, de gereformeerde kerk (vrijgemaakt). Hij bidt en leest elke dag de bijbel. Waarbij hij waarschijnlijk de zinnen over de ene en de andere wang en de tekst over het vergeven van je vijand overslaat.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Bertrand Russell het heel anders zou hebben gewild. Zowel de school als de pacifistisch-humanistische filosoof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *