Vakantietip: Carla van de Puttelaar

Een tipje voor wie de feestdagen een beetje cultureel wil doorbrengen en het toch graag Zaans wenst te houden. De in Zaandam geboren fotograaf Carla van de Puttelaar exposeert tot en met 20 januari haar foto’s in het Scheveningse museum Beelden aan Zee. Ik citeer de Volkskrant, die vier sterren en een hele pagina overhad voor haar tentoonstelling met vrouwelijke naakten.

“Vrouwen met uitzonderlijk lichte huid poseren voor haar camera, veelal ontspannen liggend op een zwarte ondergrond, recht van bovenaf gefotografeerd. Ze ogen vaak alsof ze slapen, met hun ogen dicht – toonbeeld van sereniteit. (…) Misschien geeft Van de Puttelaar zelf een clou. Zo heeft ze te kennen gegeven dat de Grieks-mythologische figuur Galatea een inspiratiebron voor haar vormt. Prins Pygmalion, teleurgesteld in de liefde, beeldhouwde zijn ideale, perfecte vrouw -Galatea- en werd verliefd op zijn stenen schepping. Door tussenkomst van Aphrodite kwam ze tot leven en kon Pygmalion met haar trouwen. Misschien is de fotografe degene die de Galatea’s beeldhouwt met haar camera, en is het aan de toeschouwer naar Aphrodite te luisteren om zich voor hen te laten winnen.”

Mooi toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *