Nieuwe bedrijvigheid op Hoogtij

Het wil maar niet lukken om Hoogtij vol te krijgen. Het bedrijventerrein aan de rand van Westzaan bevat nog altijd slechts een handjevol ondernemingen, jaren nadat het laatste stukje polderland daar onder het zand is verdwenen. De rest van het immense gebied bestaat uit kale grond, distels, een doorgaande weg en -dat dan wel- een toenemend aantal diersoorten. De gewenste/gehoopte/verwachte (doorhalen wat niet van toepassing is) ondernemingen die van dit stukje Zaanstad een florerend gebied hadden moeten maken, peinzen er niet over om te verhuizen.
Toch bestaan er nog wat kleine ondernemers die wel heil zien in deze zandbak. Op 31 december 2012 waren er nog geen sporen van hun aanwezigheid, maar op 1 januari 2013 was alles anders. Het goede voornemen van deze ZZP’ers (Zaankanters zonder plichtsbesef): het alsnog volkrijgen van Hoogtij. Ze zijn inmiddels een aardig eind op weg, zoals de foto’s aantonen die Willem Croese (dank!) op Nieuwjaarsdag van hun jonge ondernemingen maakte.

Hoogtij 1 Caravanshowroom
Hoogtij 2 Flessenhandel
Hoogtij 3 TV-zaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *