Straat- of staatsterrorisme?

Wie via de website Overheid.nl bij de Kamervragen zoekt op het trefwoord ‘straatterroristen’ krijgt niet minder dan 117 hits. Dat geeft wel aan hoe groot het probleem van het straatterrorisme in Nederland is. Criticasters die zeggen dat alleen de PVV het woord straatterrorisme gebruikt zijn flauw bezig. De PVV zegt nu eenmaal waar het op staat. En dus was het vanzelfsprekend dat de PVV-Kamerleden Van Klaveren en Bontes hard uithaalden toen op 1 september een man uit Bussum werd beroofd en mishandeld door een groepje Marokkanen. Drie dagen later al legden de wakkere volksvertegenwoordigers minister Opstelten het vuur na aan de schenen. Enkele van hun schriftelijke vragen: “Zijn de Marokkaanse straatterroristen die deze laffe en gewelddadige mishandeling op hun naam hebben staan al opgepakt?” en “Wanneer wordt deze plaag van Marokkaans straattuig nu eindelijk eens bestreden?”

Klein probleem: gisteren maakten de politie en het Openbaar Ministerie bekend dat de man uit Bussum zijn hele verhaal heeft verzonnen. Er was geen sprake van Marokkaanse berovers, en ook niet van Chileense, Vlaamse, Friese of andere overvallers. Criticasters die zeggen dat de PVV weer eens de racistische kaart trok en ten tijde van bijvoorbeeld de rellen in Haren (honderden overvallers, helaas allemaal autochtoon) hardnekkig zweeg zijn uiteraard flauw bezig. Andere criticasters, ongetwijfeld ook uit de linkse hoek, die zeggen dat politici beter kunnen zwijgen zolang de rechter zich niet heeft uitgesproken zijn eveneens flauw bezig. Politici moeten het recht houden om keihard islamieten dan wel Marokkanen te kunnen aanspreken op hun straatterroristische gedrag, ook als er geen moslims of Marokkanen bij betrokken zijn. Want voor je het weet is er sprake van censuur en staatsterrorisme en dat moeten we niet willen in dit mooie, blanke land. Toch?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *