Het leed dat Schiphol heet

De Zaanse bajesboten voor illegalen en asielzoekers zijn een paar maanden geleden ontruimd, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de gevangenen die daar zaten nu een beter leven hebben. Want het gloednieuwe Justitieel Complex Schiphol biedt volop plaats aan hen wier enige ‘misdaad’ is dat ze zonder geldige verblijfsdocumenten in Nederland zijn. Omdat ze hier een beter leven zochten, mochten moesten ze achter de tralies. Weken- en soms vele maandenlang. 

Er zijn heel wat bedrijven blij geworden omdat ze mochten helpen met de bouw van de nieuwe gevangenis. Mensenleed kan nu eenmaal behoorlijk lucratief zijn. Gelukkig zijn er ook nog altijd mensen en organisaties die zich keren tegen het Nederlandse asielbeleid. Op zondag 13 januari vindt er onder het motto ‘Laat uw gasten vrij’ een vreedzaam protest plaats bij het Justitieel Complex Schiphol. Meer informatie is verkrijgbaar via www.schipholwakes.nl of 06-30295461. En voor de Zaankanters: om 13.00 uur wordt die dag verzameld bij de Bullekerk in Zaandam. Meerijders zijn welkom.

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *