Lachen met Johan Bond

Vermoeiende man, die Johan Bond. De Volendamse gebouwenmanager wierp zich op als schutspatroon van zijn dorpsgenoten, omdat Theo Maassen het had gewaagd hen in zijn oudjaarsshow te noemen. Ik citeer Maassen: “’PVV! In Volendam! Dat hele dorp is honderd procent blank. De enige variatie die ze daar hebben in huidskleur, zijn die slachtoffers van die cafébrand’.” En dat mocht dus niet van Johan Bond. “Walgelijk en onacceptabel”, vond de Volendammer het vele dagen later (hij had in eerste instantie zowel de uitzending als de vermeende commotie gemist). 

Dat ben ik eigenlijk wel met J. Bond (mooie naam) eens. Ik vind het ook niet acceptabel dat half Volendam -Maassen overdreef de verkiezingsuitslag een beetje, zoals het een goede cabaretier betaamt- PVV-angehaucht is. Maar dat lijkt me onvoldoende reden om nu te eisen dat Maassen gratis moet optreden in het visserstoeristendorp. En ook al is het niet waar dat Volendam volledig blank is (kent u nog dat Turkse meisje dat vanwege haar hoofddoek in heel Volendam niet welkom was op school?), racisme speelt er nog wel eens een rol. Maar helaas, daar hebben we meneer Bond nog nooit over gehoord. Komt waarschijnlijk nog.

Kan iemand overigens die 3 J’s even bestraffend toespreken? Het bedreigen van een cabaretier is namelijk strafbaar. En dan kom je niet weg met een aanvullende (en vervolgens prompt weer verwijderde) tweet dat het een grapje was. Vrijblijvend advies van de 3 J’s en die ene JB: laat het maken van grappen over aan Theo Maassen en zijn collega’s. Die zijn er veel beter in. Kijk maar.

maar vooral laag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *