Rondweg is rotweg

Op 16 juli 2006 schreef ik dit bericht in mijn toenmalige digitale dagboek (zie het laatste stukje tekst). Ik vond de nieuwe rondweg in de Koogse wijk Westerkoog gevaarlijk en vertelde dat ook aan de dienstdoende verkeerswethouder. Dat hielp niets, want tot op heden moeten fietsers en auto’s gezamenlijk over dat te smalle stuk weg in die slaapwijk. Waar ze eerst gescheiden en veilig reden (vooral de fietsers waren minder kwetsbaar), moeten ze sinds 6,5 jaar capriolen uithalen om elkaar niet te raken.

Gisteren las ik in Dagblad Zaanstreek dat ‘Veilig Verkeer Nederland wel 22 aanbevelingen voor grote en kleine verbeteringen’ aan die vermadelijde rondweg heeft. Het nieuws stond anderhalve maand geleden al hier, maar toch prettig dat het nog een keer wordt aangestipt. Ik citeer de krant verder. “Naar nu pas blijkt heeft Veilig Verkeer in november een verbeterplan naar Zaanstad gestuurd. Bovenaan de aanbevelingen staat de oversteekplaats bij het winkelcentrum, die volgens VVN onveilig is en met spoed verbeterd moet worden. (…) Voor fietsers moeten gescheiden paden komen.” (Hier het volledige VVN-rapport).

De experts hebben gesproken. Wanneer neemt de gemeente het woord?


Zelfs de politie rijdt hier fietsers aan.
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *