Over Erik, Coen en Rory

Twee jongens poseerden voor het standbeeld van Coen Moulijn, die voor de gelegenheid was getooid met een Ajax-shirt. De foto van dat tafereel hadden ze beter niet op internet kunnen zetten. Doodsbedreigingen waren hun deel en inmiddels hebben ze politiebewaking.

De acteur Rory de Groot zou in Amsterdam-Noord een theatervoorstelling geven over een Feijenoord-fan. De voorstelling ging niet door. Ajax-adepten bekladden het gebouw waar de voorstelling zou plaatsvinden met leuzen, waaronder het knap rijmende ‘Corky (sic) de Groot moet dood’.

Afgelopen weekend kreeg de belabberd spelende PSV’er Erik Pieters een terechte rode kaart. Hij schopte gefrustreerd een wandje kapot en sloeg daarna een raam aan diggelen. Het leverde hem zenuw- en spierschade op, alsmede een schorsing van een paar wedstrijden. (Dat laatste bevreemdt me overigens; door zijn verwondingen kan hij minstens zes weken niet spelen, dus die schorsing lijkt me vooral symbolisch).

Hoe lang is het geleden dat er een Nederlandse grensrechter werd doodgetrapt? En dat er massaal werd aangedrongen op ‘respect’? Het lijkt een eeuwigheid geleden, gezien bovenstaand wangedrag.  

Kunnen we om te beginnen het betaald voetbal niet afschaffen?

1 gedachte over “Over Erik, Coen en Rory”

  1. Welja, schaf maar af dat betaald voetbal.
    – als ploeg A een wedstrijd wint van ploeg B, is ploeg A dan “beter”? Nee, de volgende keer kan ploeg B winnen.
    – als ploeg A een kampioenschap wint, is ploeg A dan “beter”? Nee, het volgend seizoen kan een andere ploeg winnen.
    – als ploeg A “uit jouw omgeving” komt en een wedstrijd of een kampioenschap wint is dat dan jouw verdienste? Nee, geen sprake van. Het is zelfs mogelijk dat ploeg A een paar handige spelers uit Afrika heeft gekocht. Ook is het mogelijk dat ploeg A doping gebruikt en ploeg B niet of minder. Ploeg A kan ook wat meer geluk gehad hebben. Ook kan ploeg B wat minder z’n best gedaan hebben omdat ze wat kregen toegestopt van iemand die op ploeg A “gegokt” heeft.
    En als ploeg A altijd wint? Dan zal ploeg A wel beter zijn. En wat zou dat?? Nogmaals: jouw verdienste is dat niet. Bovendien kan het best zo zijn dat ploeg B een centimeter hoger kan springen of een kilo meer kan tillen. Wat zou het??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *