Fietsen ja, fietsen nee

De fietsende Zaankanter heeft veel mazzel. En een beetje pech.

Om met het eerste te beginnen: de ambitie van de Stadsregio om dit jaar rondom Amsterdam vier snelfietspaden aan te leggen is niet gerealiseerd. Aanvragen voor fietspaden naar Purmerend, Aalsmeer en Haarlemmermeer zijn tijdelijk of definitief gecanceld. Maar de fietsverbinding tussen Amsterdam en Zaandam komt er wel. Een deel is zelfs al klaar, het stuk tussen Zaandam en Sloterdijk. Het tweede deel -hier komt het stukje pech- is met een jaar uitgesteld, tot 2014. De werkzaamheden aan de Tweede Coentunnel zijn namelijk vertraagd en daar hangt de aanleg mee samen. Wie nu over dat stuk peddelt wordt geteisterd door brokkelig asfalt als gevolg van duwende boomwortels.

Het is tijdelijk ongerief. Vanaf de zomer van 2014 ben je nog sneller in hartje hoofdstad. Na de Hempont is het slechts twintig minuten fietsen tot het Centraal Station. Dat is niet zo heel veel trager dan met de trein vanaf station Zaandam. En een stuk goedkoper dan met welk ander vervoermiddel ook.


Alle wegen leiden naar Zaanstad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *