Sankt Nauerna

Vorig jaar kwam iemand met het doldrieste plan om Nederland te voorzien van een berg. Dan zouden we in de Lage Landen eindelijk ook kunnen skiën en misschien zelfs de Olympische Winterspelen organiseren. De luchtspiegeling plopte uiteen na doorberekening van de te maken kosten.
Het idee was sowieso onnodig. Er wordt namelijk al jaren hard gewerkt aan zo’n berg, eentje waarmee nu zelfs al winst wordt gemaakt. Hij ligt in Nauerna en de bouwer heet Afvalzorg. Een ingenieursbureau en een raadscommissie concludeerden deze week dat de stortplaats overvol is. Op vijf plekken liggen de oude Pampers stukken hoger dan was toegestaan. Dat is volgens Afvalzorg geen reden om te stoppen. Er kan nog veel meer bij, volgens directeur Bert Krom. En vervolgens moet er ook nog een stevige afdeklaag over de Bijlmerrampresten en verontreinigde grond. Tegen die tijd zullen we in Nauerna eeuwige sneeuw en fantastische skipistes hebben. Over de nieuwe naam van het buurtschap wordt nog getwijfeld: wordt het Sankt Nauerna of Nauerna am See? 

’t Mag niet en ’t kan niet, maar ’t gebeurt toch. Geniaal.


Rood = te hoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *