Weg met de monarchie!

Wat gebeurt er in Nederland anno 2013 wanneer je dit kartonnetje omhoog steekt? Nee, dan krijg je geen complimenten omdat je terecht van mening bent dat een ondemocratisch geïnstalleerde, met oorlogsmisdadigers gevulde familie al jaren geleden plaats had moeten maken. Integendeel. Je wordt hardhandig tegen de vlakte gewerkt en verwijderd. Je moet je ID inleveren en krijgt een gebiedsverbod. Vrijheid van meningsuiting beoefen je maar in je eigen achtertuin, zoiets. 

Heet je Bernhard en ben je fout voor, tijdens en na de oorlog dan word je op staatskosten onderhouden en hoogstens gezien als een ‘schavuit’. Je mag ondanks alles zelfs de honderden naar jou vernoemde straten en pleinen behouden. Gooi je een waxinelichthouder naar de Gouden Koets dan krijg je vijf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf (na aftrek van twee jaar voorarrest).

Wat is Nederland soms toch een achtergebleven gebied.

(Tot zover het royaltynieuws van de afgelopen week.)

3 gedachten over “Weg met de monarchie!”

  1. Mooi en duidelijk stuk! De monarchistische propagandamachine draait op volle toeren en moet ons doen geloven dat het koningshuis zaligmakend is. En weer trapt de grote meute in al die malle verhalen. Ongelooflijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *