Monica Nunes (weer) onderuit

Korte samenvatting van het voorafgaande: de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka plaatste afgelopen zomer in het blad Alert een artikel waarin de band duidelijk werd tussen het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes (onder meer van de PVV en Hero Brinkman) en de neonazistische website Stormfront. Omdat daarover in de media weinig rumoer ontstond, wijdde ik op 22 juni van het afgelopen jaar een blog aan deze dubieuze dame en haar exetremistische voorkeuren. Dat hielp. Op 5 juli schreef het Noordhollands Dagblad onder de kop ‘Statenlid Nunes actief op extreemrechtse website’ dat er nogal wat mis was met deze rechtsgetinte rakker. Nunes schrok zich een ongeluk en deed vervolgens haar beklag bij de Raad voor de Journalistiek. Ze zou namelijk journalistiek verkeerd zijn aangepakt door de dienstdoende NHD-redacteur, met ‘privé en maatschappelijk grote gevolgen’ als resultaat.  

De RvdJ heeft inmiddels haar oordeel geveld en gepubliceerd. Maar omdat het NHD een paar maanden geleden afscheid nam van deze journalistenbeoordelingsorganisatie en sindsdien de lezersklachten geheel onafhankelijk zelf beoordeelt, missen de Noord-Hollandse lezers wellicht de RvdJ-uitspraak. Die staat sinds gisteren op het wereldwijde web. En wat iedereen met voldoende hersencellen al had kunnen bevroeden: Monica Nunes is aan alle kanten afgeserveerd. Met de grond gelijk gemaakt. Tot gehakt vermalen.

Ik wilde u deze uitspraak niet onthouden. Al was het maar omdat u via bovengenoemde link nog eens op uw gemak kunt lezen hoe racistisch Nunes operereerde.

At your service. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *