Mas Vrooman (1960-2013)

Een welgemeend goddomme. Zojuist vernomen dat Mas Vrooman gisternacht overleden is. Mas was langdurig ziek en verbleef de laatste tijd in de Krommenieër hospice De Schelp. En toch overviel het bericht van zijn dood me. 52 jaar is echt veel te jong om deze wereld te verlaten.

Mas was niet alleen een begenadigd Zaans kunstenaar, liefhebber van de roaring sixties, een enthousiast wereldverbeteraar en een actief ROSA-lid (hij zat in het bestuur en was steunfractie- en raadscommissielid), maar bovenal een aardig mens. Altijd bereid om te luisteren, altijd bereid om te helpen.

Voor mijn raam hangt sinds 2010 een stevig  en prachtig glas-in-loodwerk met het hoofd van de oude, in Westzaan geboren anarchist Klaas Ris. Het is gemaakt door Ruud Pauw en Mas. Ik kreeg het kado na mijn afscheid van de gemeenteraad. Waarschijnlijk kan ik er nooit meer onbevangen naar kijken. 

Zie hier de ontroerende blog die zijn dochter een paar weken geleden schreef.

10 gedachten over “Mas Vrooman (1960-2013)”

  1. wat jammer en zwaar voor eenieder die van mas hield, want ik denk, dat waren er velen. lieve mas, je was een vriend in de fabriek, en in alle dingen die je waarmaakte. hoop dat je mooie rust vindt over daar

  2. Hier schrik ik wel heel erg van. Niet wetende dat Mas ziek was, zag ik hem nog regelmatig (wanneer voor het laatst?) in de Botenmakerstraat waar hij met liefde en geduld Edo coacht bij het schilderen. In de Skepehoeck hangen dus schilderijen van Edo en Mas.
    De jaren 80/90 in de Fabriek, het Sabelpand en ook de politiek. Ik kijk er met plezier op terug, maar met pijn in het hart. Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *