Warme Truiendag

U wist het wellicht niet, maar het is vandaag Warme Truiendag. Volgens Greenchoice dan, mijn min of meer groene energieleverancier. Volgens mij bedoelt Greenchoice Warme-truiendag, hetgeen net iets anders betekent, maar dat mag de pret niet drukken. Het achterliggende idee is goed bedoeld. Door een trui aan te trekken en de kachel een graad lager te zetten bespaar je 7% energie. 

In het mailtje dat ik gisteren van mijn stroomboer kreeg stond letterlijk: “Ruim 143.539 deelnemers doen a.s. vrijdag mee.” Ik probeerde te visualiseren hoe ‘ruim 143.539 deelnemers’ er uitzien. Participeerde er ergens een los been of een zwervend oor, waardoor de teller op 143.539,2 deelnemers sprong? Of zit er een uiterst voluptueuze participant bij, die eigenlijk voor anderhalve truidrager telt? Allemaal raadsels, en voor het antwoord kun je dan weer net niet terecht bij Greenchoice.

Enfin, trek een trui aan. Doe de cv wat lager. Meld dat bij www.warmetruiendag.nl. Vergeet voor het gemak dat elke handeling op internet ook energie kost. En wees trots op jezelf dat je een dagje een trui droeg.

Morgen een Dikke Sokkendag doen?


Lelijke-truienman    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *