Into the great wide open

Waar gehandeld wordt, wordt gesjoemeld. Twee weken geleden begon de verkoop voor het razendpopulaire festival Into the great wide open. Het is een vijf jaar oud, kleinschalig festival (maximaal zesduizend bezoekers) op Vlieland. Popmuziek georganiseerd door vrienden voor vrienden. Drie dagen lang. En elk jaar uitverkocht.

Toen de kaartverkoop veertien dagen om precies 10.00 uur van start ging zaten wij met vier laptops klaar. Het zou ons niet gebeuren dat we geen kaartjes konden kopen. Via één computer slaagden we er in om tickets te bemachtigen, de andere pogingen faalden. Wie een seconde na 10.00 uur inlogde was te laat: het liep storm. In een mum van tijd waren de kaarten voor Into the.. op.

Vanaf dat moment begon de windhandel. En er werd en wordt flink tegen elkaar opgeboden door de dames en heren oplichters. Zo is daar ook het op de Zaandamse Zuiddijk gevestigde Tickettribune. Waar ITGWO een vaste prijs van €110,- hanteert, vraagt Tickettribune prijzen ‘vanaf €189,-‘. Met zulke bedragen kunnen alleen nog mensen met een goed gevulde portemonnaie naar deze en andere gewilde evenementen.

ITGWO treedt overigens op tegen dergelijke woekerhandel. Wanneer ontdekt wordt dat een kaartje via de tussenhandel is aangeschaft, wordt het ongeldig verklaard en voor de normale prijs opnieuw verkocht. Ook Tickettribune staat op hun zwarte lijst. En terecht. Dergelijke zakkenvullers verpesten de markt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *