Vreemdelingendetentie…

Even wat reclame maken voor een (alweer) prima Amnesty-campagne. Wel even van tevoren aanmelden svp.

Vanaf mei voert Amnesty volop campagne voor een einde aan de detentie van vreemdelingen in Nederland. Hiervoor zoeken we betrokken en enthousiaste mensen om samen met ons aan de slag te gaan. Help jij mee?

Vreemdelingendetentie: inhumaan en niet nodig Nederland sluit ieder jaar duizenden vreemdelingen op. Niet omdat ze iets strafbaars hebben gedaan, maar omdat ze wachten op uitzetting of op de behandeling van hun asielverzoek. Het gevangenisregime voor vreemdelingen is vrijwel gelijk aan dat van criminele veroordeelden. Bovendien gebeurt vreemdelingendetentie veel vaker en veel langer dan nodig is. Wij vinden dat detentie van vreemdelingen alleen een laatste redmiddel mag zijn en dat kwetsbare groepen zoals zieken, ouderen en zwangere vrouwen niet mogen worden gedetineerd.

Help mee met onze campagne! De vreemdelingendetentie in Nederland is inhumaan. Ben jij het daarmee eens? Dan kun je ons helpen! We zoeken een betrokken groep mensen die de campagne wil ondersteunen en die het leuk vindt om met ons mee te denken over de invulling van de campagne. Wil je aan de slag met de campagne? Kom naar de Campagnedag! Voor iedereen die mee wil denken over en aan de slag wil met de campagne, organiseren wij een inspirerende en informatieve bijeenkomst. Met achtergrondinformatie en workshops over vreemdelingendetentie, uitleg over wat je kunt doen en de kans om kennis te maken met de mensen achter de campagne. Datum: zaterdag 2 maart 2013 Tijd: 10:30 – 15:00 uur Locatie: het Amnesty-huis, Keizersgracht 177 in Amsterdam.

Heeft u vragen over de bijeenkomst, neem dan contact op met Nathalie van Iersel (n.vaniersel@amnesty.nl of via tel. 040-2960960). Hopelijk tot ziens op 2 maart!

Met vriendelijke groeten, Jan Willem Dol & Nathalie van Iersel Campagneteam Amnesty International Nederland.

1 gedachte over “Vreemdelingendetentie…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *