Pestpetitie

Veenbrand in de polder. Ene Henk de Groot start een petitie om te voorkomen dat Geke Faber een tweede ambtsperiode krijgt als burgemeester. Geke is namelijk een tikje onzichtbaar in de stad, aldus de initiatiefnemer. Het leidt tot artikeltjes op Dichtbij.nl en in Dagblad Zaanstreek. Op steunbetuigingen, veelal uit de hoek van Democratisch Zaanstad (Aart Molenaar, Eric Sellmeijer, Nico van den Broek) en digitale tegenacties (Merel Kan, Piet Bakker). Tot de wens dat Geke moet doorgaan en de oproep aan Henk de Groot om zich bekend te maken. Henk blijft echter een schimmig persoon. Sterker nog, Henk lijkt helemaal niet te bestaan. Iemand heeft zich, zo lijkt het, voor even een andere identiteit aangemeten. 

De petitie wordt geen succes. Netaan honderd sympatisanten weet Henk te werven, ondanks de aanprijzing dat zelfs ondergetekende op zijn blog kritisch is over Geke. En dan, plotseling, trekt Henk (dit keer plotseling Zaan Kanters geheten) de stekker eruit. Henk is bang geworden van de kritiek op zijn actie. En Henk geeft de schuld daarvan aan de PvdA-achterban (ook al zo’n DZ-stokpaardje). Of is Henk in werkelijkheid -daar lijkt het inmiddels meer op- bang om ontmaskerd te worden?

Hoe dan ook, gedurende die tegencampagne heeft Henk de Groot nauwelijks medestanders weten te bereiken. Henk weet zich beter schuil te houden dan de ‘onzichtbare’ Geke Faber (ondanks een verzoek van Dagblad Zaanstreek om zich te melden). En uit het ijlings stopzetten van de petitie blijkt bovendien dat de verzamelde moed van Henk de Groot en zijn Zaan Kanters past in een willekeurige teennagel van Geke. Wat een onnozele actie. Wat een prachtcampagne om Geke in het zadel te houden.

Ik heb zo’n vermoeden dat de gemeenteraad van Zaanstad Geke Faber wel een tweede ambtperiode gunt. Met uiteraard de stem van DZ-voorman Aart Molenaar tegen.

3 gedachten over “Pestpetitie”

  1. Lekker stukkie weer, Erik, alleen reageer ik nergens op de inhoud van de petitie maar alleen op het feit dat deze (en het nieuwsachtige artikel op dichtbij) anoniem opgesteld.

  2. Gelukkig een serieuze bijdrage. Natuurlijk moet Geke Faber blijven. Laat iedereen die meer wil zien van politiek Zaanstad naar de vergaderingen in het gemeentehuis komen. Beter is het nog om lid te worden van een politieke partij en op die wijze meedoen en invloed uitoefenen.
    Altijd beter dan anonieme stukjes te schrijven op allerlei fora. Erg dapper is dat niet. Wel erg gemakzuchtig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *