Politiek prutswerk

Vrij Nederland onderzocht de politieke affaires in ons vaderland gedurende de afgelopen 33 jaar. Foute declaraties, steekpenningen en ander wangedrag van de Nederlandse politici: het werd een lange rij. Het onderzoeksoverzicht loopt van 1 januari 1980 tot heden en behelst zowel landelijke, provinciale als lokale volksvertegenwoordigers. De winnaar in de sjoemelcompetitie -je verwacht het niet- is de VVD, waarvan 47 representanten in opspraak kwamen. Zie ook dit incomplete lijstje uit de zomer van 2011. Belangrijke runner up is de PVV, met vijftien falende vertegenwoordigers. Best knap wanneer je je realiseert dat Wilders’ club nog maar acht jaar bestaat en bovendien in vrijwel geen enkele gemeenteraad of Staten vertegenwoordigd is.

Komen er ook Zaanse miskleunen aan bod in de VN-lijst die deze week in de winkels ligt? Jazeker, twee stuks. Ik citeer het weekblad even.

“Henry Meijdam trad in 2012 af als commissaris namens Noord-Holland bij de Schiphol Area Development Corporation. De Commissie Operatie Schoon Schip, die onderzoek deed naar de praktijken van Ton Hooijmaijers, had Meijdam omschreven als een kameleonistische bestuurder met vele petten op, die de schijn van belangenverstrengeling wekte. Meijdam trad eerder in 2005 af als burgemeester van Zaandam [sic], toen er ophef ontstond over zijn relatie met de gemeentesecretaris.”

“Vincent Poorter (Leefbaar Rechtvaardig Zaanstad) werd in 2005 veroordeeld tot het terugbetalen van zijn raadsvergoeding aan Zaanstad. Daar moest hij aftreden als raadslid omdat hij in Bergen woonde. Hij werd al eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor aanranding.”

Een VVD’er en een uit het nest gesmeten ZOG’er. Zoals ik al zei: je verwacht het niet.

 

   

3 gedachten over “Politiek prutswerk”

  1. Erik,

    Ik neem aan dat je Zaansde “affaires” bedoelt in je tekst . Na 1980 hebben we hier ook nog het plotselinge aftreden van de CDA-wethouder Laman gehad in de zomer van 1985. Die staat dus blijkbaar niet in VN.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *