DZ sleept gemeentesecretaris voor rechter. Toch?

Democratisch Zaanstad gebruikt van oudsher grote woorden. Maar omdat er altijd een overtreffende trap is, belandt raadslid Aart Molenaar nu bij de afdeling Héle Grote Woorden. Lees mee in zijn clubblaadje van deze maand en denk de stijlfouten weg: “In een later stadium zullen we met andere fracties een overweging nemen Vermeer en de zijnen een rechtszaak aan te doen wegens flagrante schending van de privacy en onze autonome rechten als politici.” Het staat er wat omslachtig, geheel tegen Aarts aard in, maar de conclusie blijft hetzelfde: gemeentesecretaris Cees Vermeer moet de cel in. Of een boete krijgen. Of ontslagen dan wel berispt worden. En het liefst een combinatie van die drie. De aanleiding: Zaanwatergate!

Cees Vermeer is namelijk niet alleen gemeentesecretaris, maar tevens -ik citeer Aart nogmaals- “chef van de contraspionagedienst ‘liegen mag’.” “Puur KGB dus”, voegt de DZ-bewindvoerder er voor de zekerheid aan toe. Om via zijn Twitter-account ambtenaar Vermeer ook nog op één lijn te zetten met een Noord-Koreaanse dictator die flink wat bloed aan de handen heeft. ‘Kim Il Vermeer’ noemt Aart hem. 

En wat heeft de Zaanstedelijke gemeentesecretaris dan misdaan, dat zijn hoofd op het hakblok moet? Heeft hij iemand aangerand? Zijn secretaresse vermoord? De stedelijke schatkist geplunderd? Niets van dat al. Het is veel erger. Volgens Aart is er spyware geïnstalleerd op het gemeentelijk computernetwerk en werden er USB-poorten op gemeentelijke kamers geblokkeerd. En de schuldige daaraan is… juist. 

Als ik Aart Molenaar mag geloven -soms doe ik dat- heeft de gemeente ‘erkend dat er een fout is gemaakt bij het uitreiken van de hardware’. “Ze boden aan deze ‘achterbakse’ actie te corrigeren, maar de fractieleden vonden dat onaanvaardbaar.” Snapt u ‘m, snap ik ‘m. Je krijgt erkenning en de fout wordt hersteld, maar desondanks zeg je nee. Je wil namelijk je gelijk op een andere manier opeisen. Door de verantwoordelijk wethouder op het matje te roepen, zegt u? Welnee. DZ valt liever iemand aan die zich uit hoofde van zijn functie niet publiekelijk kan verweren. Inderdaad, de gemeentesecretaris. En ‘de zijnen’.

Aart, laat ons niet langer in spanning. Doe eindelijk eens wat je belooft. Trek niet zoals gebruikelijk je moties keutel in. Maar sue the bastard. Dat je partij de ene week en public oproept om de wet te overtreden en de andere week vermeende wetsovertreders wil aanklagen geeft helemaal niets. Politici zijn wel vaker inconsequent. Dat je rechtszaak geen schijn van kans maakt, politiek noch juridisch, maakt ook niet uit. Je kunt achteraf à la Geert Wilders altijd nog zeggen dat die linkse rechters, linkse ambtenaren, linkse officieren van justitie en linkse politieagenten het jou en je dappere medestrijders in alle opzichten onmogelijk maken. Jij, de enige echte Zaanse mengvorm van Alexander Solzjenitsyn en Lech Walesa, kan die communisten met gemak de baas. 

En houd in gedachten: zelfmedelijden kan ook heerlijk zijn. 

Aart ‘Solzjenitsyn’ Molenaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *