Station onder vergrootglas

Kijk, dat vind ik nou grappig. Het NS-station Krommenie-Assendelft is vanavond lijdend voorwerp bij het radioprogramma Holland Doc. De maakster van de documentaire komt regelmatig op het station en vervloekt het. Het tocht er altijd, vernielingen zijn er aan de orde van de dag en het straalt in alles kilte uit. Het is, kortom, een mislukt spoorstation. Vindt zij. En ik eigenlijk ook.

Dapper wel dat de architect van dit gedrocht, Jeroen Eulderink, bereid was om haar te woord te staan en de harde realiteit van de treinreizigers onder ogen te zien. Het maakt me nog nieuwsgieriger naar de uitzending. Op Radio NPO 1, om 21.00 uur.  


De verantwoordelijken voor station Tochtgat

1 gedachte over “Station onder vergrootglas”

  1. Rienk Spiekstra

    Eric,

    Nog een geluk dat er een dak op zit. De spoorwegen vonden dat niet nodig. Er was een motie in de gemeenteraad en een budget voor nodig om een dak boven de perrons te krijgen. Voordeel zou dan zijn geweest dat er geen tocht zou zijn, maar gewoon wind en regen. De vernielingen zijn een ramp. Dat gebeurt in het geniep. Cameratoezicht zou een oplossing zijn om schuldigen te vinden. Maar daar is ook niet iedereen voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *