Af te voeren aanvoerder?

Het gaat best lekker met die KNVB-actie om op en rond het voetbalveld respectvoller met elkaar om te gaan. Naarmate de bond vaker roept dat we netjes met elkaar moeten omgaan wordt het aantal incidenten groter, lijkt het wel. De ene mishandelde grensrechter is nauwelijks overleden of de volgende leidsman wordt van het veld gekopt. Het Zaandamse ZTS is in zijn geheel uit de competitie gehaald wegens wangedrag en elders mishandelen twee zaalvoetballers de arbiter tot bloedens toe. Het is werkelijk elke week raak. 

Gelukkig is daar het Aanvoerders-project, met als motto ‘Meer dan voetbal’. Het is ‘een verbond van prof- en amateurvoetballers die hun verantwoordelijkheid nemen en staan voor de kracht en schoonheid van het voetbal.’ Beetje vaag, zegt u? Klopt, maar de komende tijd zal er een tsunami aan ideeën over ons heenrollen die het voetbal nog leuker gaat maken. Samen spelen, weet je wel.

Een van de Aanvoerders-boegbeelden is Mark van Bommel, de PSV-captain. Goede keuze. Er zijn maar weinig spelers die zoveel gele kaarten verzamelen als deze arrogante PSV’er. En dat Van Bommel Heerenveen-middenvelder Joey van den Berg vorige week kwalificeerde als een ‘vieze homo’ laat eens te meer zien dat hij binnen en buiten het veld de ware voetbalnormen en -waarden hooghoudt. Gelukkig draagt hij tegenwoordig trouw een armband met het woord ‘Respect’. Opdat we weten waar hij staat.

 

Voor en na

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *