Regenboogvlag op stadhuis?

Op 8 april zet Poetin voet op Amsterdamse aarde. Samen met Beatrix woont hij in de Hermitage de openingsbijeenkomst bij van het Nederland-Ruslandjaar 2013. En in het Scheepvaartmuseum gaat hij het gesprek aan met Mark Rutte en diens collega’s. So far, so bad.

Wat ik aardig vind van het wel vaker rebelse Amsterdamse stadsbestuur is dat het die dag een statement maakt. Het hijst op 8 april de regenboogvlag, hét symbool van de homobeweging. De aanleiding daarvoor is een wetsvoorstel in het Russische parlement dat propaganda voor homoseksualiteit in het bijzijn van jongeren strafbaar stelt. B&W van Amsterdam: “Het college wil haar zorg tot uitdrukking brengen met de regenboogvlag en zal de zeven stadsdelen vragen om hetzelfde te doen. Amsterdam hecht er aan een open en tolerante stad te zijn waar iedereen kan zijn wie hij is.” Mooi gebaar, hoe symbolisch misschien ook.

Zaanstad heeft eveneens een speciale band met Rusland. U weet wel, vanwege Czaar Peter. Het college heeft nog twee weken de tijd om een regenboogvlag aan te schaffen en, net als haar grote buur, ook een gebaar te maken. Het zou Zaanstad sieren.

Enne… zullen we de vlag meteen maar halfstok hangen? Bijvoorbeeld vanwege die dode, gevluchte, Russische miljardair?   

     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *