Stiekeme Saturn

Ik heb dat Saturn en haar moederonderneming MediaMarkt altijd al een vervelend bedrijf gevonden. Om tal van redenen, en dus niet alleen omdat de stichter ervan fout was in de oorlog. MediaMarkt is een akelig schreeuwende onderneming (“Ik ben toch niet gèk!!!”), om maar eens een ander bezwaar te noemen. Nog eentje: Saturn wilde destijds alleen naar Zaandam komen als de winkel het doorzicht naar de Gedempte Gracht mocht verpesten middels een storend reclamebord. Het was een milde vorm van chantage, maar van dat lelijke aangezicht komen we pas weer af na het faillissement van Saturn.

Dan is er het toegangsbeleid van deze radioverkopers. Wie naar binnen wil, dient eerst een bewaker te passeren en zijn/haar tas in een kluis te deponeren. Bij het naar buiten gaan loopt de klant ook nog eens het risico te worden gecontroleerd en gefouilleerd. In de tussentijd wordt de bezoeker permanent in de gaten gehouden middels bewakingscamera’s. Deze week kwam daar het nieuws bij dat Saturn-klanten en -personeel stiekem werden gefilmd. Voor ‘interne trainingsdoeleinden’ heette het.

Bij Saturn en MediaMarkt bent u geen klant, maar een wandelende portemonnee met kleptomane neigingen. Bij deze verkopers bent u geen werknemer, maar een potentieel onbetrouwbaar sujet. U bent, kortom, altijd een verdachte.

Allemaal redenen om naar de concurrentie te gaan, lijkt me.

  

    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *