Zaanstad onthult niets

Beetje armoedig van de gemeente Zaanstad. In het Westzaanse nieuwbouwwijkje De Molenaer bevinden zich drie straten, die respectievelijk zijn vernoemd naar Klaas RisJaap de Boer en Willem Jansen. Het Dorpscontact wilde graag een feestelijke onthulling van de straatnaambordjes, maar de gemeente heeft laten weten daar geen geld voor (over) te hebben. Jammer, want zo’n onthulling bindt de buurt en maakt duidelijk wie de geëerde Westzaners zijn.

Daar hebben we meteen het tweede probleem te pakken. Volgens het Dorpscontact weten de meeste jonge bewoners niet wie Ris, De Boer en Jansen waren. Daarom wil het Dorpscontact via een flyer of iets soortgelijks informatie verstrekken over het trio. Leuk idee. Maar ik vermoed dat ook hier geld een hinderlijke rol speelt.

Laat ik daarom een voorzetje geven. Over De Boer en Jansen heb ik nooit iets geschreven, maar een paar jaar geleden heb ik wel een boekje het daglicht laten zien over Klaas Ris. Alle huishoudens in de Klaas Risstraat kunnen via mij gratis een exemplaar van dit werkje krijgen. Als de Willem Jansenstichting en de familie De Boer een soortgelijk gebaar maken, is het Dorpscontact in één keer uit de brand.

Doen we het toch gewoon zonder gemeente.

Tekening Johan Braakensiek (IISG)Klaas Ris

3 gedachten over “Zaanstad onthult niets”

  1. Goed initiatief Erik. Het afschaffen van de leefbaarheidsbudgetten, waar normaal gesproken in dit soort gevallen een aanvraag uit was gedaan, kan niet onopgemerkt voorbij gaan. We gaan er van uit dat de eigen kracht in het dorp Westzaan groot is. En dat blijkt nu maar weer dat voor goede ideeen niet gelijk naar d egemeente gekeken hoeft te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *